Hogyan tudom beállítani domainemet webtárhelyemhez?

A tárhely fő domainjét nem szükséges és nem lehetséges újra felvenni a cpaneles webtárhelyre. Ha a tárhely fő domainjét kívánja beállítani, kérjük folytassa leírásunkat a 2. lépéstől! Más domain esetén…

Mindössze 2 lépés szükséges hozzá:

 1. A domain név felvétele a webtárhelyre:- CPaneles csomag esetén vagy addon/hozzáadott domainként  ( az aktuális fordítás szerint kiegészítő tartományként)  lehet hozzáadni a domaint.
  Ebben az esetben saját mappából működik, önálló weboldalt lehet feltölteni hozzá.
  Továbbá felvehető  parked/parkolt domainként (jelenlegi fordítás szerint .com alias -ként). Ez utóbbi esetben a weboldal tartalma megegyezik a tárhely fődomainjával.

  hozzáadott domain (= addon domain, kiegészítő tartományok) parkolt domain (=parked domain, .com aliasok)

  hozzáadott domain (= addon domain, kiegészítő tartományok)
  parkolt domain (=parked domain, .com aliasok)

 2. A domain névszerverét a tárhely aktivációs levele szerint szükséges megadni a működéshez. Ezt a Domainok kezelése linken a domain mellett Műveletek: Menedzsel gomb segítségével lehetséges megtenni. Az oldal megtekintéséhez bejelentkezés szükséges.

Nemzetközi (.com, .net, .org) domaineknél, a névszerver módosítás funkció eléréséhez, a domain zárolás feloldása is szükséges lehet.
Ezt szintén a domainek kezelése menüpontban lehet elérni a domain zárolás pipa ki, utána a mentés gombra való kattintással.

Kapcsolódó tudásbázis cikkek:

Milyen névszervereket állítsak be domain nevemhez, ha webtárhelyemen szeretném használni?

Hogyan módosítható a .hu domain névszervere?