Szeretnék változtatni a számlázási adataimon.

Szeretnék változtatni a számlázási adataimon vagy értesítési e-mail címemen. Lehetséges?

Igen.

  • Amennyiben csak egy díjbekérőt szeretne módosítani, azt kifizetés előtt a díjbekérő módosítása linken teheti meg (bejelentkezés szükséges).
    Szerkesztés után látható a változás az Ügyfélfiókban a pdf díjbekérőn. A rendszer nem küldi ki a díjbekérőt módosítás után e-mailben. Az e-mailben kiküldés a számlafizető tájékoztatására szolgál, ha a számlafizető maga módosítja a díjbekérőt, a díjbekérő adatait már ismertnek kell feltételeznünk, hiszen ő vagy az az általa megbízott személy módosította azt az általa elvártak szerint.
  • Amennyiben megváltoztak számlázási adatai vagy értesítési e-mail címe, kérjük jelentkezzen be Ügyfélfiókjába és az Ügyféladatok módosítása linkre kattintva legyen kedves megadni új értesítési e-mail címét vagy megváltozott számlázási adatait!
    A módosítás után a rendszer minden új díjbekérőt az új számlázási adatok szerint fog elkészíteni. A már meglévő díjbekérők és végleges számlák nem módosulnak. Meglévő, kifizetetlen díjbekérőt az előbbi pontban olvasható leírásnak megfelelően módosíthat.

Számlát mikor küldenek, milyen adatokkal?

A számlát a díjbekérő kifizetése után a díjbekérőn megadott adatokkal készíti el az automata. Kivételt képeznek azok az esetek, amikor a díjbekérőn hiányos vagy érvénytelen adatok szerepelnek (például megszűnt cég esetén megszűnt adószám). Ilyen esetben az automata az Ügyfélfiók adatait is felhasználhatja a számla elkészítéséhez. Amennyiben a végszámlán nem az Ön által várt számlafizetői adatok szerepelnek bármilyen oknál fogva, legyen kedves azt válasz e-mailben jelezni számlázásunknak!