Mik azok a kreditek, hogyan használhatóak fel?

A kreditek azok az összegek, amelyek valamilyen ok miatt még nem kerültek elköltésre a hostit.hu -n található szolgáltatások valamelyikére.

Feltölthető:

 1. Felhasználó által a Folyószámla feltöltés menüpontban,
 2. Szolgáltató által, például valamilyen szolgáltatás kifizetésre kerül, ezután kiderül, hogy a szolgáltatás teljesítése nem lehetséges, ezért a befizetett összeg jóváírásra kerül a felhasználói fiókba.
 3. Szolgáltató által, ha befizetés érkezik és a befizető egyértelműen azonosítható, azonban az adott szolgáltatás nem beazonosítható.

A befizetett összeg megjelenik a számlafizetői fiókban először, mint várakozó kredit, miután kollégáink jóváhagyják a használatát, élő kredit.

Az újonnan megjelent kreditek felhasználhatóak automatikusan vagy kézzel (manuálisan).

 • Az automatikus felhasználási beállításokat a [Kredit használat beállításai] link segítségével lehet megadni. Ki lehet választani, hogy mely szolgáltatás típusokat hosszabbítson a rendszer a kreditek terhére.
  Domainek esetében mindegyikről eldönthető egyesével, hogy melyik legyen meghosszabbítva és melyik ne. Van továbbá lehetőség  mindegyik/egyik sem jelölés alkalmazására is.
  FONTOS: Az automata rendszer már meglévő díjbekérőt nem egyenlít ki az újonnan keletkezett kreditekből! Ezek kiegyenlítésére kézzel van lehetőség.
 • Kézzel úgy lehetséges a már meglévő szolgáltatás díjának kiegyenlítése, hogy az Ügyfélfiókon belül rákattint az esedékes számlák megtekintésére, majd a Fizetem most opcióval kiegyenlítheti a rendelkezésre álló kreditekből.
  Szintén kézi használathoz tartozik az az eset, amikor a domain név hosszabbítását kezdeményezzük és a hosszabbításra használható R gomb megnyomása után a rendelkezésre álló kreditekből opciót választjuk.