Mik azok a kreditek, hogyan használhatóak fel?

A kreditek azok az összegek, amelyek valamilyen ok miatt nem kerültek elköltésre a hostit.hu -n található szolgáltatások valamelyikére.

Ilyen ok lehet például:

  1. valamilyen szolgáltatás megrendelése után kiderül, hogy a szolgáltatás teljesítése nem lehetséges, ezért a befizetett összeg jóváírásra kerül a felhasználói fiókba vagy
  2. előzetes kredit feltöltéssel csak az összeg kerül megjelölésre valamint befizetésre, a szolgáltatás, amelynek kiegyenlítésére szolgál nem

Ezekben az esetekben a befizetett összeg megjelenik a számlafizetői fiókban először, mint várakozó kredit, miután kollégáink jóváhagyák a használatát, élő kredit.

Az újonnan megjelent kreditek felhasználhatóak automatikusan vagy kézzel (manuálisan).

  • Az automatikus felhasználási beállításokat a [Kredit használat beállításai] link segítségével lehet megadni. Ki lehet választani, hogy mely szolgáltatás típusokat hosszabbítson a rendszer a kreditek terhére.
    Domainek esetében mindegyikről eldönthető egyesével, hogy melyik legyen meghosszabbítva és melyik ne. Van továbbá lehetőség  mindegyik/egyik sem jelölés alkalmazására is.
    FONTOS: Az automata rendszer már meglévő díjbekérőt nem egyenlít ki az újonnan keletkezett kreditekből! Ezek kiegyenlítésére kézzel van lehetőség.
  • Kézzel úgy lehetséges a már meglévő szolgáltatás díjának kiegyenlítése, hogy az Ügyfélfiókon belül rákattint az esedékes számlák megtekintésére, majd a Fizetem most opcióval kiegyenlítheti a rendelkezésre álló kreditekből.
    Szintén kézi használathoz tartozik az az eset, amikor a domain név hosszabbítását kezdeményezzük és a hosszabbításra használható R gomb megnyomása után a rendelkezésre álló kreditekből opciót választjuk.