Megtörték a joomla oldalamat, hogyan fordulhatott ez elő?

Sajnos attól, hogy valaki jóhiszeműen használ egy ingyenes keretrendszert, nem kap arra biztosítékot a készítőktől, hogy az élete végéig abban a formában és biztoságosan fog működni, ahogyan az elkészült.

Ezeket a rendszereket időről időre fejlesztik, új képességekkel ruházzák fel, új kiegészítések jelennek meg hozzájuk és ezek nem mindegyike biztonságos. A joomla készítők által ismert biztonsági hibák listáját az alábbi linken lehet megtekinteni:

http://docs.joomla.org/Vulnerable_Extensions_List (Ez csak az ismert hibák listája)

A bejegyzés létrehozásakor (2012-10-05) ez nagyjából 4-5 oldalas listát jelent, a lista legalján egy február 1 -óta (8 hónapja) ismert és mindeddig kijavítatlan hiba szerepel.

Ez nem jelenti azt, hogy nem ajánlanánk a joomlát weboldal készítéshez vagy működtetéshez, mindössze annyit, hogy amennyiben oldalán sikeres betörést tapasztal érdemes a használt pluginek sebezhetőségének utána nézni, valamint a joomla keretrendszert is frissíteni a legutolsó verzióra, továbbá jelszavait újakra cserélni.

Javasoljuk továbbá, az oldal javítása után az újabb jelszó cserét! Az új jelszót viszont kérjük, hogy ne mentse semmilyen formában számítógépen! Rendszereinken bármikor lehet jelszó emlékeztetőt kérni, ha elfelejtené jelszavát.