CPanel alapértelmezett (gyűjtő) e-mail fiók javasolt használata

Alapértelmezett fiók

A Cpaneles e-mail fiókok között létezik egy olyan, ami a cpaneles csomag létrehozásakor létrejön ez a Default Address vagy magyarul Alapértelmezett fiók:

Cpanel Default address, alapértelmezett fiók

Cpanel Default address, alapértelmezett fiók

Ide kerül minden olyan e-mail, ami az adott tárhelyhez beállított domainekhez tartozik, de

  1. nincs hozzá sem az Email Accounts (E-mail fiókok) -ban fiók
  2. sem a Mail / Forwarders  (Továbbítók) gomb segítségével létrehozott továbbító.

Alapbeállításai

2016. szeptember 1 -től minden a hostit.hu -n újonnan megrendelt és létrejött cpaneles webtárhely csomagban az alapértelmezett fiók beállítása az e-mailek gyűjtése helyett a nem létező címzetthez tartozó e-mailek eldobása szerepel alapbeállításként.
Ezt jelezzük minden webtárhely aktivációs e-mailben a webtárhely csomag létrejöttekor.
A 2016 szeptember 1.  előtt létrejött webtárhely csomag beállításai nem változnak.

A korábban létrejött webtárhely csomagok esetében célszerű legalább havonta egy alkalommal megtekinteni a fiók tartalmát, érkezett -e oda rosszul címzett e-mail.  Amennyiben nem tartalmaz olyan e-mailt, amire szükségünk van, dönthetünk az e-mailek visszautasítása (vissza a feladónak visszapattanó e-mail)[javasolt]* vagy üzenet nélküli eldobása** között. Van arra is lehetőség, hogy minden félre címzett e-mailt saját e-mail címünkre továbbítsuk, ezt a legritkább esetben ajánljuk.

Fiók ürítés

Amennyiben “elszemetesedett” vagyis túl sok e-mail van már benne a kezeléséhez és átnézve, egyik tartalma sem releváns, kérhetjük az alapértelmezett (gyűjtő) fiók kiürítését új hibajegy megnyitásával   megjelölve a cpaneles tárhely csomag cpaneles felhasználónevét és egyértelműen kérve a gyűjtő e-mail fiók teljes ürítését.
Munkatársaink általában még aznap, de legkésőbb 2 munkanapon belül ürítik a megjelölt fiók tartalmát.

Van arra is lehetőség, hogy saját magunk ürítsük a fiókban tárolt összes e-mailt az E-mail Disk Usage / Manage / Messages to delete / All Message / Delete Permanently. A 2018.10.10 -ig magyar fordításban sajnos még nem szerepel magyarul. Várhatóan E-mail lemezhasználat / Kezelés / Törlendő levelek kiválasztása / Minden e-mail / Végleges törlés vagy ennek megfelelő szövegezés várható.

Cpanel alapértelmezett e-mail fiók tartalmának törlése

Cpanel alapértelmezett e-mail fiók tartalmának törlése

Jelszó

Az alapértelmezett e-mail fiók jelszava a cpaneles jelszó. Amennyiben annak jelszavát szeretné cserélni új cpaneles jelszó készítéssel lehetséges.

Az új jelszó készítéshez kérjük lépjen be a hostit.hu -n!
Belépés után a Csomagok / Tárhely adatok megtekintése / Nagyító ikon a csomag mellett / CPanel jelszó készítés link segítségével új jelszót készíttethet.

 


*A vissza feladónak, nincs ilyen címzett beállítás azért hasznosabb, mert az e-maileket fogadó szerverek visszaellenőrizhetik a küldő e-mail címét, amennyiben nem létező e-mail címről küldték a levelet, eldobhatják azt.

**Az üzenet nélküli eldobás esetén a fogadó oldalon a küldő cím visszaellenőrzés nem használható, mert nem ad semelyik feladónak válasz hibaüzenetet.