The AutoSSL certificate renewal may cause a reduction of coverage üzenet

The AutoSSL certificate renewal may cause a reduction of coverage

Üzentet kaptam. Mit jelent? Van vele valami teendőm?

Előzmények

A CPanel AutoSSL funkciója ingyenesen készít SSL tanúsítványokat a bérelt tárhelyekhez mindegyik szolgáltatónál, akinél ez a funkció engedélyezett. Ezt a szolgáltatást a hostit.hu -n bérelt Cpaneles tárhely csomagok mindegyikére bekapcsoltuk, így aki szeretné használhatja weboldalát https:// előtaggal http:// helyett a megfelelő előkészületek után. A használathoz szükséges beállításokról írtunk itt: példa wordpress weboldal átállítása https-re illetve itt: .htaccess fájllal átirányítás http -ről https -re .

Mit jelent?

A Cpanel 3 hónapra szóló tanúsítványt készít maximum 200 host bejegyzéshez. A harmadik hónap lejárata előtt újra megvizsgálja a már korábban elkészített tanúsítványokat és jelzi, amennyiben a korábban generált tanúsítványt vissza fogja vonni.

Erről szól a The AutoSSL certificate renewal may cause a reduction of coverage üzenet. Az e-mailben a ” could not renew ” után található “dobozban” szerepelnek, hogy melyek azok a host nevek, amikhez korábban készült ugyan SSL tanúsítvány, de már nem tartozik hozzá visszakereshető ip cím (does not resolve to any IPv4 addresses on the internet) , ezért azt a tanúsítványt a cpanel nem fogja megújítani. Tehát a nem működő host nevekhez nem készít automatikusan SSL -t a cpanel, ami teljesen logikus.

Az e-mailben a CPanel írja a meglévő SSL tanúsítvány részleteit is tájékoztató jelleggel a “The certificate that is installed on this website contains the following properties:” szöveg után. Átnézhetjük, amennyiben érdekelnek minket az ssl tanúsítvány részletei.

Van vele valami teendőm?

Az esetek túlnyomó részében nincs teendő az üzenettel.

A cpanel tájékoztatásnak szánja. Azok, akik esetleg a cpanel által készített tanúsítványt áthordozták másik szerverre és ott használták, vásárolhatnak saját tanúsítványt azokhoz a host nevekhez, amikhez a cpanel már nem készít.

Esetenként előfordulhat, hogy a cpanel host név visszaellenőrzése sikertelenül zárul jól működő host név ellenére. Amennyiben ilyet tapasztal a CPanelen az SSL/TLS Status
menüpontban kiveheti azokat a host neveket, amikhez nincs szüksége SSL tanúsítványra az Exlude from AutoSSL link segítségével és a fennmaradó host nevekre a Run AutoSSL gomb (felül) segítségével kezdeményezheti a meglévő host -ok újraellenőrzését és az SSL tanúsítványok készítését.

A tanúsítványok sok esetben nem készülnek el azonnal, hanem egy SSL készítési sorba kerülnek, várhatóan pár órán belül állnak majd rendelkezésre. Amennyiben fontos host nevéhez nem készül el a tanúsítvány 24 órán belül, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot! Ilyen esetben várhatóan a meglévő SSL teljes törlését és újra készítését tudjuk alkalmazni.

Megjegyzés

Az áthordozás valószínűségét magunk részéről elhanyagolhatónak tartjuk, mivel oda ahová áthelyezték vélhetően ma már ugyanúgy lehet ingyenes SSL -t készíttetni, tehát szükségtelennek tűnik. Illetve olyan szolgáltatás esetén, ami megköveteli az SSL meglétét, de nem elérhető az automatikus SSL készítés, vélhetően az 1 évre vásárolt SSL tanúsítvány díjának is vállalható költségnek szükséges lennie.