WordPress http https-re

Kereső optimalizálás szempontjából és a látogatóink számára is egyaránt előnyösebb, ha igyekszünk lehetővé tenni a biztonságosabb kommunikációt oldalunk és a látogatók között. Ezekre a beállításokra azért lehet szükségünk, mert hiába veszünk SSL tanúsítványt vagy ad a szolgáltatónk akár ingyenes SSL -t az oldalak titkosított kapcsolaton való letöltéséhez, ha mi magunk nem használjuk ezt a lehetőséget, oldalunk nem fog https:// előtaggal megjelenni, ugyanis a webböngészők alapértelmezettként a http:// protokollt használják a weboldalak letöltéséhez. (2017-04)

WordPress http-ről https-re

A WordPress oldalak általában egyszerűen átállíthatóak http (titkosítás nélküli) protokoll használatáról https (titkosított) protokoll használatára.

 

Feltételezzük, hogy a https protokollal jelenleg is elérhető weboldalunk csak a látogatók nem tudnak még erről a lehetőségről.

Ezt ellenőrizhetjük úgy, hogy weboldalunkat https:// -el kezdve írjuk be a böngésző címsávjába pl.:

https tudasbazis hostit hu.

Amennyiben megjelenik  a várt tartalom és nem “a kiszolgáló nem válaszol” vagy ehhez hasonló oldalt kapunk végeredményként, akkor tehetjük meg a következőket:

Első lépésként Tekintsük meg a Beállítások / Általános menüpontot. Ott a WordPress cím (URL) és Honlap cím (URL) mezőket célszerű átírnunk https -re.

wordpress http https -re általános beállítások

Második lépés: miután ezzel elkészültünk  javasolt legalább szúrópróbaszerűen átnézni oldalunkat, hogy minden korábbi tartalom megfelelően megjelenik-e. Az esetek túlnyomó többségében az oldalba illesztett képek még a régi http:// hivatkozásokat tartalmazzák, erre a böngészők általában figyelmeztetést jelenítenek meg.

wordpress http es https vegyes tartalom hibaüzenet - teszt

Amennyiben kevés képről van szó, akkor célszerű egyesével javítani őket, sok kép esetén, ha nincs tudásunk vagy kapacitásunk a megfelelő javítás elvégzésére, alkalmazhatjuk valamelyik WordPress bővítményt  is a linkek automatikus cseréjére.