A webtárhelyhez automatikusan létrehozza a rendszer a díjbekérő számlát. A domain hosszabbításhoz miért nem?

A domain név hosszabbítása korántsem egyértelmű kérdés. Csak azokhoz a domainekhez jön létre díjbekérő számla, amelyeket a számlafizető megjelöl hosszabbításra a domain név alatt található R gomb segítségével.

Ennek az az oka, hogy sok olyan Ügyfelünk van, akik százas nagyságrendű domaint kezelnek és nem kívánják meghosszabbítani mindegyiket.
Vannak időszakos domainek, különböző rendezvényekhez, stb. Mindegyikről szükséges egy-egy döntés, melyik működjön és melyik ne a következő években.

A domain nevet a kiegyenlített időszakban fenntartjuk, a domain nevet azonban nem lehet változtatni. Amennyiben valaki másik domaint szeretne, akkor újat szükséges regisztrálnia a régi helyett, a régit pedig hagyhatja lejárni.

A tárhely csomag ezzel szemben egy ‘menet közben is variálható’ tétel.

  • Amennyiben valaki más domaint kíván hozzá társítani a cpaneles felületén megteheti, a fő domain cseréjére is van lehetőség – ez utóbbit tőlünk szükséges kérnie.
  • Továbbá a tárhely csomag ftp szerverként működik a hozzá társított domain név nélkül is, tehát fájlok tárolására akkor is alkalmas, ha éppen nem mutat rá domain.
  • Bármikor kérhet tárhelyéhez legfeljebb 1 db. aldomaint a 23VNet Kft. által regisztrált domainekből. Ilyen célra jelenleg a vipweb.hu és a web23.hu domainek vannak fenntartva. Így a tárhely saját domain nélkül is használhatóvá válik.