SpamAssassin használata

SpamAssassin használata a beérkező levélszemét szűréséhez:

1. A DirectAdmin felület kezdőoldalán válassza ki a SpamAssassin menüpontot.

2. Amennyiben még nincs használatban, kattintson a SpamAssassin engedélyezése gombra.

3. Az engedélyezést követően tudja konfigurálni a SpamAssassint, majd a lap alján a Mentés gombra kattintva elmenteni a beállításokat.

Pontszám:
A levelek pontozása az alábbiak szerint történik:
– amikor valamilyen szempontból problémásnak ítéli, akkor pozitív pontértéket ad az e-mailhez,
– amikor valamilyen megnyugtató beállítást talál (például létezik SPF rekord a feladó domainjéhez és az e-mail az SPF rekordnak megfelelő levelező szerverről lett elküldve), akkor negatív pontértéket ad, vagyis csökkenti az addig összegyűlt pontértéket.
Az ellenőrzési sorozat végén a kapott pontértéktől függően, ha nagyobb, mint a még elfogadható pontszám, akkor SPAM-nek jelöli a levelet, ha kisebb, akkor megfelelő e-mail. Ezt a “még elfogadható” korlát állítható a pontszám segítségével.

Amennyiben a lehető legtöbb e-mailt ki szeretné szűrni, akkor célszerű a pontszámot csökkenteni. Amennyiben engedékenyebb SPAM érzékelést szeretnénk, akkor emeljük a pontszámot azért, hogy a problémásabbnak ítélt e-maileket is megkaphassuk.

A pontszámot kiválaszthatja az előre definiált értékekből, vagy egyénileg is megadhatja.

E-mail Blocklist:
Ha van olyan feladó akitől nem szeretne levelet kapni, itt megadhatja. Lehetőség van a *@nemkerjukdomain forma használatára is, ha nem csak egy adott címet, hanem egy domainhez tartozó összes e-mail címet szeretne kiszűrni.

E-mail Allow:
Olyan email címeket, domaineket lehet megadni, akiktől mindenképp szeretné megkapni a leveleket.