Melyik domain név mikor jár le, meddig hosszabbítható meg?

A domain nevek lejárata és meghosszabbíthatósága végződésenként (tld) különböző. Ez abból adódik, hogy más Nyilvántartói szervezetek kezelik őket, más az ügyintézés az adott országban a hasonló szolgáltatásokra.

.hu domainek:
regisztráció 2 évre érvényes, a lejárat napja előtt kell felmondani a regisztrátornak, felmondás alatt még működik, utána törlés előtti parkolásba kerül, ott már nem működik.
Élettartam: 2 év + maximum 45 nap felmondás alatt működés + pontosan 60 nap törlés előtti parkolás működésképtelen állapot. Ez után felszabadul, bárki számára regisztrálhatóvá válik.
A működőképes állapotban normál hosszabbítás díjáért lehet meghosszabbítani, utána a domain regisztráció 500Ft + áfával növelt díjáért lehet visszaállítani.
http://hostit.hu/pricingfull.php
http://www.domain.hu/domain/szabalyzat/szabalyzat.html
http://www.domain.hu/domain/szabalyzat/igenylolap.pdf
http://www.domain.hu/domain/szabalyzat/szabalyzat.pdf

.com domainek:
regisztráció 1-9 évig lehetséges, a lejárat napján éjfélig működőképes, utána maximum 14 napig még normál áron hosszabbítható, ezen időszak után 100 dollár + ÁFAnak (127 USD) megfelelő forint összegért hozható vissza úgy nevezett redemption period-ból. Erre 30 nap áll rendelkezésre. A 30 nap letelte után 5 nap alatt törlődik a Nyilvántartói rendszerből, utána bárki számára regisztrálhatóvá válik.
Élettartam:1-9 év.
http://www.icann.org/en/dndr/udrp/uniform-rules.htm

.eu domainek:
regisztráció 1-4 évig lehetséges, a lejárat napjaként a regisztrációs dátum hónapjának utolsó előtti napja + a befizetett évek száma alapján kerül meghatározásra, a lejárat napján kerül karanténba, ekkor már nem működik, innen visszaállítani csak 75 eurónak + ÁFA (95,25 EUR) megfelelő forint összegért lehetséges. A visszaállításra legalább 40 nap áll rendelkezésre. Utána a domain felszabadul, bárki számára regisztrálhatóvá válik.
Az aktuális felszabadulási dátum látható az EURid Whois információs oldalán.
Élettartam:1-4 év + a lejárat hónapjából fennmaradó napok száma – 1nap.
http://www.eurid.eu/hu/eu-domainnevek
http://www.eurid.eu/files/trm_con_HU.pdf
http://www.eurid.eu/files/reg_pol_HU.pdf

.at domainek:
1 évre regisztrálhatók, és 4 héttel a lejárat előtt meg kell hosszabbítani, különben átkerül a .at Nyilvántartóhoz, aki tovább számlázza a Tulajdonos felé a domain név fenntartását.
Élettartam:1 év. A lejárat napján működésképtelen.
http://www.nic.at/en/faq/domain_cancellation/

A jelen szövegtől való bármely eltérés esetén, az árazást kivéve, az adott Nyilvántartó oldalán kihelyezett hivatalos állásfoglalás a mérvadó. Amennyiben ilyen eltérést tapasztal kérjük jelezze felénk az info@net23.hu e-mail címünkre. Köszönjük.

* A visszaállítás díja minden esetben az aktuális Forint árfolyamtól és az aktuális visszaállítási díjtól is függ. Ezek bármelyike változhat, ezért szerepelnek csak hozzávetőleges értékek a költségek megadásánál.