Melyik domain név mikor jár le, meddig hosszabbítható meg?

A domain nevek lejárata és meghosszabbíthatósága végződésenként (tld) különböző. Ez abból adódik, hogy más Nyilvántartói szervezetek kezelik őket, más az ügyintézés az adott országban a hasonló szolgáltatásokra.

.hu domainek:
regisztráció 1 évre érvényes, a lejárat napja előtt kell felmondani a regisztrátornak, felmondás alatt még működik, utána törlés előtti parkolásba kerül, abban az állapotában már nem működik.
Élettartam: 1 – 10 év továbbá 23 nap* felmondás alatt működés + pontosan 30 nap törlés előtti parkolás működésképtelen állapot. Ez után felszabadul, bárki számára regisztrálhatóvá válik.

  • A működőképes állapotban normál hosszabbítás díjáért lehet meghosszabbítani.
  • Törlés előtti parkolásból kizárólag 1 évre lehet visszaállítani a .hu domaint. Költsége az 1 éves .hu regisztrációs díj 2000Ft + ÁFA -val növelt összege.
  • Visszaállítás után további évekkel hosszabbítható bejegyzett állapotban.

http://hostit.hu/pricingfull.php
https://www.domain.hu/domainregisztracios-szabalyzat/

.com domainek:
regisztráció 1-9 évig lehetséges, a lejárat napján éjfélig működőképes, utána maximum 14 napig még normál áron hosszabbítható, ezen időszak után 100 dollár + ÁFAnak (127 USD) megfelelő forint összegért hozható vissza úgy nevezett redemption period-ból. Erre 30 nap áll rendelkezésre. A 30 nap letelte után 5 nap alatt törlődik a Nyilvántartói rendszerből, utána bárki számára regisztrálhatóvá válik.
Élettartam:1-9 év.
http://www.icann.org/en/dndr/udrp/uniform-rules.htm

.eu domainek:
regisztráció 1-4 évig lehetséges.

  • a lejárat napján kerül karanténba, ekkor már nem működik!
  • Karanténból visszaállítani EPP kulcs birtokában hosszabbítási díj + 1500Ft adminisztrációs díj + áfa összegért lehet. EPP kulcs hiányában (15500Ft + áfa) bruttó 19 685Ft összegért lehetséges.
  • A visszaállításra 40 nap áll rendelkezésre. Utána a domain felszabadul, bárki számára regisztrálhatóvá válik.
  • Az aktuális felszabadulási dátum látható az EURid Whois információs oldalán.

Élettartam:1-4 év + a lejárat hónapjából fennmaradó napok száma – 1nap.
http://www.eurid.eu regisztrációs szabályok

.at domainek:
1 évre regisztrálhatók, és 4 héttel a lejárat előtt szükséges meghosszabbítani, különben átkerül a .at Nyilvántartóhoz, aki tovább számlázza a Tulajdonos felé a domain név fenntartását.
Élettartam:1 év. A lejárat napján működésképtelen.
http://www.nic.at/en/faq/domain_cancellation/

.de domainek:
1 évre regisztrálhatók, és 6 nappal a lejárat előtt szükséges meghosszabbítani, különben átkerül a .de Nyilvántartóhoz, majd törlődik ezt 30 napos grace period követi. A .de domain meghosszabbítás hiányában kikerül a hostit.hu kezeléséből, emiatt auth kód megtekintésére ekkor már nincs lehetőség.
Élettartam:1 év. A lejárat napján működésképtelen.

.dk domainek:
1 évre regisztrálhatók, és 40 nappal a lejárat előtt szükséges felmondani, különben automatikus hosszabbításra kerül.
Élettartam:1 év. A lejárat napján működésképtelen.

https://www.dk-hostmaster.dk/en/rules

A jelen szövegtől való bármely eltérés esetén, az árazást kivéve, az adott Nyilvántartó oldalán kihelyezett hivatalos állásfoglalás a mérvadó. Amennyiben ilyen eltérést tapasztal kérjük jelezze felénk az info@net23.hu e-mail címünkre! Köszönjük!

*A .hu Nyilvántartó legfeljebb 30 napos működtetést engedélyez a .hu domainek esetén a lejárati dátum után (2024.03.04 -ös állapot). A .hu domain regisztrátornak szükséges a lejárat előtt felmondási állapotba helyeznie azt a domain nevet, amelyet a domain használó bármilyen ok miatt már nem kívánja tovább fenntartani.
Ahhoz, hogy nagy valószínűséggel biztosítható legyen a felmondás mind technikai mind pedig munkaszüneti napokból következő körülmények együtteséből adódó technikai üzemszünet esetén, ezért a domaineket 7 nappal lejáratuk előtt felmondási állapotba helyezzük, majd 23 napig működnek lejáratuk után.

**A visszaállítás díja minden esetben az aktuális Forint árfolyamtól és az aktuális visszaállítási díjtól is függ. Ezek bármelyike változhat, ezért szerepelnek csak hozzávetőleges értékek a költségek megadásánál.