A .hu domain regisztráció folyamata

.hu domain regisztráció, .hu domain elektronikus igénylés.

Az igénylést  a https://hostit.hu/domain oldalon indíthatja el.

Az új .hu domain igénylés folyamata:

 • a hostit.hu -n a megrendeléskor szükséges kiválasztani a .hu domain leendő használó- és adminisztratív kapcsolattartó domain profilját. Amennyiben valamelyik nem létezik, új domain profil létrehozása szükséges. A domain-használó profiljában lehet megadni névszervereket az igényléshez.
 • A domain regisztrációs igény a díjbekérő kifizetése után 5 percen belül bekerül a .hu Nyilvántartó rendszerébe.
 • A .hu Nyilvántartó a domain igénylő e-mail címére visszaigazolást kérő e-mailt küld. Amennyiben az igénylő a megfelelő linkre kattint és elfogadja a .hu Nyilvántartó regisztrációs feltételeit, a domain elbírálás alá kerül.
 • A .hu Nyilvántartó pozitív elbírálása után 1 órán belül a domain bekerül előzetesen bejegyzett állapotba és használhatóvá válik, ha helyes névszerverekkel került benyújtásra az igény.
  A névszervereket a hostit.hu -n a domainok kezelése menüben lehet cserélni a domain ideiglenesen bejegyzett és bejegyzett (Delegált) állapotában.

Mit lehet tenni akkor, ha nem a kívánt domain profillal nyújtottam be a .hu domain regisztrációs igényt?

Amennyiben az igényt a .hu Nyilvántartó jóváhagyta, akkor sajnos a regisztrációt megismételni csak a domain törlése, regisztrációs díj ismételt megfizetése és 105 nap elteltével lehet. A törlési folyamat során ugyanis a domain először felmondás alá kerül (45 nap), utána törlés előtti parkolásba(60 nap) Ez utóbbi időszakban a domain nem működőképes. A teljes törlési folyamat alatt a domain a korábbi domain-használó nevén létezik a .hu domain  Nyilvántartó rendszerében.

Amennyiben nem került még jóváhagyásra az igény:

 1. Ebben az esetben lehet kérni ügyfélszolgálatunktól a domain igénylő cseréjét vagy javítását a támogatás menüpontban. A módosítást követően az e-mail visszaigazolás megismétlése szükséges.
 2. Ha az e-mail jóváhagyása olyan e-mail címmel történne, ami az újonnan regisztrálandó domain név működése esetén lenne használható, akkor kitöltött és hitelesített domain igénylőlap benyújtásával lehet az igénylési szándékot igazolni a .hu Nyilvántartó felé.
  A Nyilvántartó ellenőrzi az igénylőlapon található domain-használót, azonosítóját (személyi igazolvány szám vagy adószám jogi személy esetén), az admin személy adatait, a keltezést, az aláírást és természetesen a domain nevet. Kérjük ezekre feltétlenül ügyeljen!

Ki lehet a .hu domain tulajdonosa?

Természetes és jogi személyek az alábbi országokból: .hu tulajdonos országkód lista.

Honnan tudom, hogy hol tart a regisztrációs folyamat?

A hostit.hu -n az Ügyfélfiók / domainok kezelése oldalon az Menedzsel gomb hatására kiírja a .hu domain aktuális állapotát.

Példák állapotokra:

hu domain sikeres elektronikus aláírás
Sikeres elektronikus aláírás után a domain elbírálási szakaszba kerül
hu domain megkapta a bejegyezhető státuszt
A domain bejegyzését jóváhagyta a .hu Nyilvántartó

Mit tehetek sikertelen technikai (regcheck) ellenőrzés esetén?

A domain nevet legalább egy névszerver pároshoz szükséges hozzáadni.

 • Ha van már cPanel vagy DirectAdmin kezelőfelületű webtárhelye, akkor a domain beállítás webtárhelyhez leírásunk segítségével vegye fel domain nevét meglévő webtárhelyére!
 • Amennyiben DirectAdmin DNS csomagot (csak névszerver) használ, a DirectAdmin Webtárhelyhez hozzáadás leírásunknak megfelelőn veheti fel domain nevét. A különbség a két csomag között annyi, hogy a DirectAdmin Webtárhely weboldal fájlokat is tárol, a DirectAdmin DNS kizárólag más ip címre átirányításra alkalmas vagyis csak névszerver funkciót lát el.
 • Ha saját vagy más szolgáltatónál működő névszervert használ, ott szükséges felvennie domain nevét az adott névszerverre.

Amint hozzáadta domain nevét valamilyen névszerverhez, javasoljuk, hogy várjon 1-2 percet. Utána adja meg a most beállított névszervereket domain nevéhez a Domainok kezelése / Menedzsel / Névszerver módosítás menüben!