A .hu domain regisztráció folyamata

 .hu domain regisztráció, .hu domain elektronikus igénylés.

Az igénylést  a https://hostit.hu/domain oldalon indíthatja el.

Az új .hu domain igénylés folyamata:

  • a hostit.hu -n a megrendeléskor szükséges kiválasztani a .hu domain leendő használóját és adminisztratív kapcsolattartóját. Amennyiben ilyen nem létezik, új domain profil létrehozása szükséges.
  • A domain regisztrációs igény a díjbekérő kifizetése után 5 percen belül bekerül a .hu Nyilvántartó rendszerébe, ezzel megkezdődik a domain technikai (regcheck) ellenőrzése.
  • Sikertelen regcheck ellenőrzés esetén a névszerver cseréje szükséges a Domainok / Domainok kezelése menüpontban az Menedzsel gomb / Névszerver módosítás menü segítségével.
  • Sikeres regcheck ellenőrzés (maximum 15 perc) után a .hu Nyilvántartó a domain használó e-mail címére visszaigazolást kérő e-mailt küld. Amennyiben az igénylő a megfelelő linkre kattint és elfogadja a .hu Nyilvántartó regisztrációs feltételeit, a domain elbírálás alá kerül.
  • A .hu Nyilvántartó pozitív elbírálása után 1 órán belül a domain bekerül előzetesen bejegyzett állapotba és használhatóvá válik.

Az elektronikus .hu regisztráció nem változtat a .hu átkérések folyamatán, ez utóbbi továbbra is kitöltött és aláírt domain igénylőlappal lehetséges. A dokumentumot a hostit.hu -n az Ügyfélfiókból lehet feltölteni.

Mit lehet tenni akkor, ha nem a kívánt domain profillal nyújtottam be a .hu domain regisztrációt?

Amennyiben már megtörtént az igény on-line aláírása vagy e-mailben visszaigazolása, akkor sajnos a regisztrációt megismételni csak a domain törlése, regisztrációs díj ismételt megfizetése és 105 nap elteltével lehet. A törlési folyamat során ugyanis a domain először felmondás alá kerül (45 nap), utána törlés előtti parkolásba(60 nap) Ez utóbbi időszakban a domain nem működőképes. A teljes törlési folyamat alatt a domain a korábbi tulajdonos nevén létezik a .hu domain  Nyilvántartó rendszerében.

Amennyiben nem került még aláírásra az igény:

  1. Ebben az esetben lehet kérni ügyfélszolgálatunktól a benyújtott igény törlését a támogatás menüpontban. A törlést követően a regisztráció megismételhető, ameddig más igénylő nem kezdeményezi ugyanannak a domainnek a regisztrációját.
  2. A már beadott igény törlése nélkül igénylőlap feltöltésével javítható a domain tulajdonosa. Ebben az esetben a .hu Nyilvántartó látja, hogy az igénylőlapon szereplő domain tulajdonos és a benyújtott igény különbözik, ezért visszaadja azt hiánypótlásra. A hiánypótlás során Ügyfélszolgálatunknak lehetősége van javítani az igényt az Ön által beküldött .hu domain igénylőlapnak megfelelően. A rontott elektronikus igény javításhoz szükséges domain igénylőlapot megfelelően kitöltve és aláírva várja vissza a .hu domain Nyilvántartó. Ellenőrzi az igénylőlapon található tulajdonost, azonosítóját, az admin személy adatait, a keltezést, az aláírást és természetesen a domain nevet. Kérjük ezekre feltétlenül ügyeljen igénylőlap beküldésekor!

 Ki lehet a .hu domain tulajdonosa?

Természetes és jogi személyek az alábbi országokból: .hu tulajdonos országkód lista.

 Honnan tudom, hogy hol tart a regisztrációs folyamat?

A hostit.hu -n az Ügyfélfiók / domainok kezelése oldalon az Menedzsel gomb hatására kiírja a .hu domain aktuális állapotát.

Példák állapotokra:

hu domain sikeres elektronikus aláírás
Sikeres elektronikus aláírás után a domain elbírálási szakaszba kerül
hu domain megkapta a bejegyezhető státuszt
A domain bejegyzését jóváhagyta a .hu Nyilvántartó

Mit tehetek sikertelen technikai (regcheck) ellenőrzés esetén?

A domain nevet legalább egy névszerver pároshoz szükséges hozzáadni.

  • Ha van már cPanel vagy DirectAdmin kezelőfelületű webtárhelye, akkor a domain beállítás webtárhelyhez leírásunk segítségével vegye fel domain nevét meglévő webtárhelyére!
  • Amennyiben DirectAdmin DNS csomagot (csak névszerver) használ, a DirectAdmin Webtárhelyhez hozzáadás leírásunknak megfelelőn veheti fel domain nevét. A különbség a két csomag között annyi, hogy a DirectAdmin Webtárhely weboldal fájlokat is tárol, a DirectAdmin DNS kizárólag más ip címre átirányításra alkalmas vagyis csak névszerver funkciót lát el.
  • Ha saját vagy más szolgáltatónál működő névszervert használ, ott szükséges felvennie domain nevét az adott névszerverre.

Amint hozzáadta domain nevét valamilyen névszerverhez, javasoljuk, hogy várjon 1-2 percet. Utána adja meg a most beállított névszervereket domain nevéhez a Domainok kezelése / Menedzsel / Névszerver módosítás menüben!