Hogyan módosíthatóak a domainek kapcsolattartó adatai?

domain név végződéstől függően az alábbiak szerint:

.hu domainek

esetén a további kapcsolattartói adatok kitöltött és a tulajdonos által hitelesített domain igénylőlap használatával  lehetséges.

A .hu domainek tulajdonos cseréjét .hu domain tulajdonos váltás  leírásunk szerint tudja módosítani.

A .hu domainek regisztrációjuk után ideiglenesen bejegyzett állapotba kerülnek (1.) Ebben a 8 napos időszakban  nem módosíthatóak.

2 éves fenntartásuk utolsó 7 napján felmondás állapotában (3.) módosításuk szintén nem lehetséges.

hu idővonal - hostit.hu

.hu domain kapcsolattartó adatai bejegyzése után fenntartásának 730 napjából az első 8 és az utolsó 7 napban nem módosítható

 

Nemzetközi domainek

esetében a domainek kezelése / a domain melletti M gomb / domain zárolás elől legyen kedves kivenni a pipát és mentés gombra kattintani, amennyiben létezik ez az opció. Utána a bal oldali kapcsolattartó információk résznél átírható.
Amennyiben ez a menüpont hibát jelez, kérjük, hogy hibaüzenettel együtt írja meg nekünk, hogy melyik domain melyik kapcsolattartóját mire kívánja módosítani!
Fontos változások 2016 augusztus 1-től (.com, .net, .org, .info, .co.uk): az ICANN szabályozása (2 C Change of Registrant Process) alapján a korábban egyszerűen elvégezhető tulajdonos és admin személy módosítása ezentúl jóváhagyás kötelessé válik. Főbb tulajdonságai:

  • EPP kulcs nem szükséges hozzá,
  • azonban a régi és az új tulajdonosnak egyaránt szükséges a nemzetközi regisztrátor által kiküldött e-mailt jóvá hagynia. Amennyiben a régi tulajdonos e-mail címe megegyezik az új tulajdonoséval, 2db e-mailt szükséges jóváhagynia.
  • A jóváhagyásra 1-60 nap közötti időszak lehetséges, eddigi információink szerint (2016.06.29) 7 napos jóváhagyási időszakot fognak alkalmazni a nemzetközi regisztrátorok.
  • A sikeres módosítás után 60 napig zárolásra kerül a domain, amelyből 5 nap kötelező, 5 nap után kérhető a zárolás feloldása a nemzetközi regisztrátortól.

Arra kérjük Ügyfeleinket, hogy ügyeljenek kapcsolattartó adataik helyességére, mert kötelező zárolásból és az elhúzódó ügyintézésből adódhatnak olyan problémák, amelyek a domainek másik regisztrátorhoz való átkérését meghiúsíthatják. Amennyiben ez megtörténik és az aktuális regisztrátornál nem kerül meghosszabbításra a domain, az a domain működésképtelenné válását eredményezheti.