.EU regisztráció

.eu domain regisztráció folyamata

A kívánt domain név foglaltságát a domain igénylés menüben lehet ellenőrizni

  • A rendelési folyamat során egy domain profilt szükséges választani, ez tartalmazza majd a domain tulajdonosi adatait*.
  • A domain regisztrációról a rendszer létrehoz egy díjbekérőt.
  • A díjbekérő befizetése után jóváhagyjuk a befizetést és kiállítjuk az elektronikus „Fizetve” számlát – végszámlát. Bankkártyás, PayPal fizetésnél a jóváhagyás automatikus.
  • A kifizetés után a regisztráció automatikus a kiválasztott domain profil alapján. A folyamat általában 5-15 percet vesz igénybe, amennyiben elérhető az EURid rendszere.

A .eu domainek kezelése

A bejegyzett domain névnek a Domainok kezelése menüpontban megtekinthető és módosítható a névszervere. Megfelelően beállított névszerver szükséges a domain használatához.

Webtárhely csomagjaink tartalmaznak ingyenes névszerver szolgáltatást. Kérhető ingyenes DirectAdminDNS csomag, amelyből számlafizetőként egy javasolt. Mindegyik DirectAdminDNS csomag korlátlan domaint kezel.

* Amennyiben nincs még domain profilja, a rendszer automatikusan felajánlja a létrehozását. .eu domain regisztráció esetén szükséges ékezet nélkül megadni az adatokat a domain profilban. A tulajdonos csak EU állampolgár vagy szervezet lehet.

.eu domain lejárat napja

Fontos tudni, hogy sok domain végződés esetén a lejárat után van pár napos türelmi időszak, amíg lejártak ugyan, de működnek. A .eu esetében ilyen nincs. A .eu domainek a lejáratuk napján karanténba kerülnek és működésképtelenné válnak. Célszerű ezért a fontos .eu domain nevünket lehetőleg a lejárat előtt egy héttel meghosszabbítani.