A wordpress / joomla/ drupal telepítő adatbázis nevet felhasználónevet kér, mit adjak meg?

Amennyiben valamilyen cpaneles webtárhely csomagot bérel akkor a CPaneles felületen a MySQL Databases link segítségével tud adatbázist és adatbázis felhasználót létrehozni.

 1. A folyamat:
  Create New Database résznél szükséges megadni az adatbázis nevet. Az adatbázis név kapcsolódni fog a cpaneles felhasználónevéhez, közöttük _ jel lesz látható.
  Létrehozás a Create Database gombbal.
 2. MySQL Users
  Add New User

  résznél lehet a mysql felhasználót létrehozni egy tetszőleges jelszó megadásával a Create user gombra kattintva. Hasonlóan itt is kapcsolódni fog a cpaneles felhasználónévhez a mysql felhasználó neve. A névnek megadott karaktersorozatot az _ jel választja majd el. A felhasználónév cpanelnev_megadottnev formájú lesz.
 3. Harmadik lépés a felhasználó jogainak beállítása a Add User To Database résznél az Add gombbal.

Miután elkészült mindhárom lépéssel, a létrehozott mysql adatbázis nevet, mysql felhasználónevet megadhatja a telepítő programnak. A MySQL host minden esetben localhost.


Már meglévő wordpress, joomla, drupal, egyéni, .. stb oldalhoz is ugyanígy hozhat létre mysql adatbázist, felhasználónevet és jelszót.

A különbség mindössze annyi, hogy a már meglévő oldalaknál az oldal létező konfigurációs fájljában szükséges cserélnie az ott szereplő korábbi mysql adatbázist, felhasználót és jelszót a megfelelő konfigurációs fájlban:

 • wordpressnél ez wp-config.php,
 • joomlánál ez configuration.php,
 • drupalnál settings.php,
 • egyéni kódnál a fejlesztő által megadott fájl.